Одговор на Захтев за додатне информације и појашњења конкурсне документације за јавну набавку добара ЈН ОП – Д – 1/13 ПАРТИЈА 1 – Моторно гориво

ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ЈН ОП – Д - 1/13

JKP

Предмет: Одговор на Захтев за додатне информације и појашњења конкурсне документације за јавну набавку добара ЈН ОП – Д – 1/13  ПАРТИЈА 1 – Моторно гориво

1. Питање: Који је минимални кадровски капацитет за Партију 1 ?

Одговор: Како бисте задовољили критеријум везан за кадровски капацитет за  “ ПАРТИЈУ 1” потребно је да нам доставите потврду у којој ћете као Понуђач одговорно тврдити да на свакој бензинској  пумпи има довољан број запослених који могу да задовоље процес рада и потребе наручиоца. Потврда мора да буде потписана и оверена од стране одговорног лица. Потврда не мора да садржи имена радника, него само формулацију коју смо претходно навели.

2. Питање: У Упутству се наводи да је потребна “ банкарска гаранција за добро извршење посла у виду менице.” Како је банкарска гаранција једно, а меница друго, претпостављамо да је Наручилац мислио на “ финансијску гаранцију за добро извршење посла у виду менице.” Сматрамо ово логичним закључком, пошто је вредност набавке мања од 250.000.000,00 дин. па Наручилац нема обавезу да тражи банкарску гаранцију ни по Закону о ЈН, ни по Правилнику о обавезним елементима конкурсне документације. Такође, потребно је разјаснити да ли је рок важења 7 дана дужи од уговореног рока (како стоји у Упутству) или 30 дана дужи (како стоји у Моделу уговора).

Одговор: Мислили смо на финансијску гаранцију у виду менице. Ваша претпоставка је исправна  и приликом предузимања радњи у поступку јавне набавке водите се у складу са тим.  Рок важења менице је 30 дана након истека важности овог уговора, по одредбама члана 12. модела уговора у конкурсној документацији. У члану 12. модела уговора стоји банкарска гаранција а треба да стоји меница као гаранција за добро извршење посла.

3. Питање: Рок плаћања не може тећи од достављања исправног рачуна купцу. Наиме, валута плаћања је обавезан елемент фактуре, што значи да се мора исказати на фактури при њеној изради, тј. мора се рачунати од дана издавања исправне фактуре. Осим тога, у пословној пракси се не може утврђивати датум пријема сваке појединачне фактуре како би била спроведена одговарајућа законска књижења.

Одговор: У обрасцу понуде где напомињете да стоји од достављања исрпавног рачуна купцу, мисли се од датума издавања исправне фактуре.

4. Питање: Образац структуре цене садржи ставку “Трошкови услуге”. Пошто се ради о набавци добара, а не услуга претпостављамо да је у питању грешка.

Одговор: Треба да стоји трошкови добара, ваша констатација је на месту и биће извршена измена конкурсне документације у том правцу.

 

 

 

За сва даља појашњења стојимо Вам на располагању,

 

 

КОНКУРСНА КОМИСИЈА

За         Горан Марковић